Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů zelené čočky
- 1400 gramů vody
- 150 gramů těstovin, sušených (např. fusilli, kolínka)
- 1 polévková lžíce strouhanky, na vysypání
- 1 polévková lžíce olivového oleje, na vymazání
- 260 - 280 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 400 gramů žampiónů (velké napůl)
- 20 gramů másla
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička zeleninové soli (viz tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 232 kJ / 55 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fazole po bretaňsku
35 min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 Std. 40 Min
Pomalu vařené fazole haricot
14 Std. 40 Min
Sójový guláš s knedlíky v balíčku
1h 25min
Cizrnové karbanátky
11h 10 min
Veganský parmazán
15 min
Jáhlová mouka
5 Min
Bílé fazole se zakysanou smetanou a pórkem
20 Min
Veganský nářez na způsob sýra
6 godz. 40 min
Fazolové kuličky s rozmarýnem
20 Min
Veganéza - veganská náhrada majonézy
15 min
Fazolový burger (veganský)
1hod. 20min