Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ svazku čerstvé plocholisté petrželky, jen lístky
- 250 gramů černé čočky beluga
- 500 gramů vody
- 200 gramů mrkve
- 200 gramů cherry rajčat
- 30 gramů olivového oleje
- 2 šalotky, napůl
- 20 gramů sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce jablečného octa
- ¾ - 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
- 200 gramů sýra feta, rozdrobeného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 min
Zimní salát s pohankou a růžičkovou kapustou
45 Min
Těstovinový salát s fetou a olivami
1 Std. 40 Min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 min
Lilkové ragú s cizrnou
45 Min