Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La glace vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur et égrainée
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
Le pain de Gênes
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 10 g de Grand Marnier®
La meringue et finition
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de Grand Marnier®
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3754 kJ / 898 kcal
- Protein
- 14.9 g
- Sacharidy
- 87.9 g
- Tuk
- 54.1 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Choux vanillés
1 godz. 20 min
Tarte meringuée au citron
1 godz. 10 min
Iles flottantes
1h
Crème pâtissière
15 Min
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19h
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2h 15min
Crème brûlée
2h 40min
Meringue italienne
30 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15min
Pâte à chou
2h
Meringue classique
3h 25min
Crème anglaise
10min