Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La glace vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur et égrainée
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
Le pain de Gênes
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 10 g de Grand Marnier®
La meringue et finition
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de Grand Marnier®
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3754 kJ / 898 kcal
- Protein
- 14.9 g
- Sacharidy
- 87.9 g
- Tuk
- 54.1 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Iles flottantes
1h
Gâteau de Pâques
13 Std.
Huîtres en papillote d'épinards, beurre crémeux aux algues
35min
Tarte aux deux citrons sans gluten
3hod.
Bavarois meringué aux fraises
4hod.
Tarte aux cassis meringuée
2hod. 30min
Mystère cœur chocolat
3 Std. 35 Min
Crème brûlée
2 Std. 40 Min
Meringue italienne
30min
Tarte tropézienne
3hod.
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Couronne feuilletée à la frangipane
2 Std.