Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 200 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru, krupice
-
20
gramů čerstvého droždí
nebo 2 čajové lžičky instantního droždí (cca 8 gramů) -
400
gramů hladké mouky, plus extra na posypání
nebo 400 gramů pizza mouky, hladké, plus extra na podsypání - 30 gramů slunečnicového oleje (nebo arašídového), plus extra na vymazání
- 1 čajová lžička soli
Směs na pizzu
- 500 gramů rajčat, na kousky, bez semínek
- 10 ančoviček
- 1 čajová lžička oregana, sušeného
- 1 čajová lžička soli
- 25 gramů extra panenského olivového oleje
- 240 gramů mozzarelly, na plátky (5 mm)
- 3 čajové lžičky kaparů, solených (propláchnutých)
- 50 gramů černých oliv, bez pecek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 3847 kJ / 918 kcal
- Protein
- 32.97 g
- Sacharidy
- 108.5 g
- Tuk
- 39.77 g
- Vláknina
- 6.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Asijské knedlíčky plněné zelím a masem
1 Std. 35 Min
Pšenično-žitná pizza s červeným sugem
1h 40min
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15min
Knedlíčky dim sum 'shao mai'
2h
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Focaccia s cherry rajčátky a pestem
1h 50min
Pizza Quattro stagioni
1h 30min
Pizza s rajčaty, červenou paprikou, špenátem a vejci
1 Std. 45 Min
Housky bao se zbylým masem a omáčkou hoisin
1h 30min
Fougasse se sýrem
2h 35min
Pizza alla marinara
1 Std. 35 Min
Pizza Margherita
2h 10 min