Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů cibule, napůl
- 120 gramů pórku, na kousky
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 600 gramů směsi zeleniny (např. brambory, mrkev, cuketa, řapíkatý celer, rajčata, listy mangoldu, vařené fazole, dýně), nakrájené na kousky dle potřeby
- 1000 gramů vody
-
2
kostky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
Servírování
- 1 čajová lžička soli
- 120 gramů těstovin, typu ditalini nebo podobné krátké těstoviny
- 6 čajových lžiček extra panenského olivového oleje
- 6 lístků bazalky, natrhaných na kousky
- 6 - 18 čajových lžiček parmazánu, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 3.6 g
Alternativní recepty
Zeleninová kapsa
45 Min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 Min
Parmazánová polévka s rýží
25 min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25 min
Rajčatová krémová polévka
30 Min
Tilápie s červeným kari
40 Min
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40 Min
Hráškovo-mrkvová polévka
1h
Extra výživná vegetariánská polévka
30 Min
Krémová polévka s čerstvým sýrem a jablky
30 Min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45 Min
Minestrone s pancettou
25 min