Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g Zitronengras, äußere Blätter entfernt, das weiße Innere in Stücken
- 80 g Schalotten, halbiert
- 20 g Koriander
- 1 frische, rote Chilischote, in Stücken
- 4 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Paniermehl
- 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 300 g Hackfleisch, gemischt
- 2 - 3 EL grüne Currypaste (siehe Tipp)
- 400 g Kokosmilch, ungesüßt
- 8 Kaffir Limettenblätter, frisch
- 10 Stängel Thai-Basilikum
-
1
EL Palmzucker
nebo 1 EL brauner Zucker - 3 - 4 EL Fischsauce
- 250 g Zucchini, längs geviertelt, in Scheiben (1 cm)
- 1 rote Paprika, in Stücken (2 cm)
- 300 g Geflügelfond
- 100 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 100 g Zuckerschoten, quer halbiert
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2469 kJ / 591 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 44 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Teriyaki-Limetten-Marinade
1 Std. 15 Min
Massaman-Curry
1 Std. 40 Min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 Min
Thai-Fisch-Frikadellen
1 Std. 10 Min
Massaman Curry mit Rindfleisch
40 Min
Tobago Fisch-Hotpot
40 Min
Enten-Pastilla mit Aprikosen und Pinienkernen
50 Min
Huhn in Curry-Erdnuss-Sauce mit grünem Spargel und Zuckerschoten (Thailand)
1 Std. 30 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Garnelen Bhuna
30 Min
Rotes Thai-Curry mit Geflügel
45 Min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1 Std. 10 Min