Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 g kapusty włoskiej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 30 g masła
- 350 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
- 250 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
- 900 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (volitelně)
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1138.4 kJ / 272.1 kcal
- Protein
- 8.9 g
- Sacharidy
- 17.3 g
- Tuk
- 19.2 g
- Nasycený tuk
- 7.7 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 678.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kartoflanka
55 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Kapuśniak kaszubski
45min
Zupa grochowa
1 Std.
Kapuśniak
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Zupa ziemniaczana
1 Std.
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40min
Kujawska zupa z brukwi
1 Std. 30 Min
Zupa caldo verde
45min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 Std.