Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 gramů čerstvé máty
- 5 gramů čerstvého koriandru
- 500 gramů jehněčího masa, na kostky (2-3 cm)
- 2 polévkové lžíce garam masaly
- 150 gramů žluté cibule, na čtvrtky
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů rostlinného oleje, plus navíc na smažení
- 200 gramů máslové dýně, na kostky (2-3 cm)
- 150 gramů červené čočky, propláchnuté
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 500 gramů vody, horké
- 20 gramů kari pasty (Rogan Josh nebo jiné indické středně pálivé pasty)
- 15 gramů tamarindové pasty
- 25 gramů krystalového cukru
- ½ čajové lžičky mořské soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 30 gramů citrónové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Protein
- 36.9 g
- Sacharidy
- 41.5 g
- Tuk
- 20.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Thajská tomyum zoodle polévka
45 min
Kuřecí stehenní řízky v satay omáčce
35 min
Špenátovo-bazalková polévka s nudlemi
35 min
Špaldové rizoto s liškami
30 min
Salát z červené čočky s uzeným pstruhem
40min
Rychlá asijská hovězí polévka
40min
Thajská mrkvová polévka s kuřecím masem
55 min
Pak choi s houbami
15min
Cizrnová polévka s jehněčím masem
45 min
Králík po sicilsku
1h 20min
Rychlá polévka Pho
1h 20min
Indický čočkový dahl
30 min