
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů horních kuřecích stehen, s kůží a kostí přepůlených
- 5 gramů česnekového prášku
- 5 gramů cibulového prášku
- 5 gramů sladké červené papriky
- 5 gramů mleté pálivé papriky
- 10 gramů hnědého cukru
- 3 gramů mletého bílého pepře
- 10 gramů soli
- 2 čajové lžičky sušeného oregana
- 2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 40 gramů olivového oleje
- 3 stroužky česneku napůl
- 150 gramů cibule na klínky (2 cm)
- 700 gramů vody
-
30
gramů kuřecí dochucovací pasty
nebo 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody) rozdrobené -
250
gramů těstovin typu risoni
nebo 250 gramů těstovin typu orzo -
300
gramů červené papriky na proužky (2 cm)
nebo 300 gramů zelené papriky na proužky (2 cm) - 200 gramů konzervovaných rajčat drcených
-
50
gramů vypeckovaných černých oliv
nebo 50 gramů vypeckovaných zelených oliv - 4 snítky čerstvého tymiánu jen lístky
- 5 snítek čerstvé petržele jen lístky, nasekané
- 1 - 2 citróny na klínky (2 cm)
- 100 gramů fety rozdrobené
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 621.7 kcal / 2601 kJ
- Protein
- 32 g
- Tuk
- 34.5 g
- Sacharidy
- 46.2 g
- Vláknina
- 5.7 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Sodík
- 1 mg
Alternativní recepty
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Marocká kuřecí stehna
1hod. 40min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6hod. 45min
Kuřecí paličky v omáčce z červené papriky a kuskus s cuketou a sýrem feta
55min
Špičaté papriky na gril plněné masovo-sýrovou směsí
50min
Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
2hod. 30min
Thai Burger
30min
Sicilský krevetový salát
40min
Hovězí kuličky se salsicciou
40min
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2hod. 10min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2hod.
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1hod.