Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů lociky, na přiměřeně velké kousky
- 240 gramů jablek, nakyslých, na plátky (5 mm)
- 150 gramů sýru čedaru, na kousky
- 3 stonky kerblíku, čerstvého, otrhaného
- 100 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 40 gramů jablkového želé (volitelně)
- 50 - 70 gramů jablečného octa, podle chuti
- 10 gramů hořčice
- 100 gramů olivového oleje
- 50 gramů jablečného džusu
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Špenátový salát s ředkvičkami a zakysanou smetanou
15min
Zelný salát s bylinkami
10 min
Křupavý slaný koláč s mrkví a cuketou
1h
Řecký zelný salát
2h 15 min
Avokádový salát s brusinkami a vlašskými ořechy
10 min
Listový salát s camembertem, slaninou a jablky
20 min
Těstovinový salát s fetou a olivami
1h 40 min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50min
Salát z červeného zelí s gorgonzolou a fíky
10 min
Obatzda – bavorská sýrová pomazánka
5 Min
Salát z červené řepy s jablky a ořechy
10 min