Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů lociky, na přiměřeně velké kousky
- 240 gramů jablek, nakyslých, na plátky (5 mm)
- 150 gramů sýru čedaru, na kousky
- 3 stonky kerblíku, čerstvého, otrhaného
- 100 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 40 gramů jablkového želé (volitelně)
- 50 - 70 gramů jablečného octa, podle chuti
- 10 gramů hořčice
- 100 gramů olivového oleje
- 50 gramů jablečného džusu
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gratinované cukety a rajčata
1 Std.
Slaný závin s osmahnutými bramborami
1 Std. 30 Min
Sýrový salát s vlašskými ořechy
15 Min
Quiche s lososem
50 Min
Tvarohová pomazánka s koprem
5 Min
Špenátový dip
15 Min
Okurková raita s mátou
25 Min
Jablkovo - mrkvový salát
10 Min
Salát 5 sekund
5 Min
Špenátový salát s ředkvičkami a zakysanou smetanou
15 Min
Salát s kozím sýrem a kešu
25 Min
Dip ze sýru feta se zeleninou
15 Min