Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 150 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 170 g di strutto
- 350 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Ricotta dolce
- 350 g di ricotta di pecora fresca, sgocciolata dal siero
- 300 g di zucchero
Grano aromatizzato
- 300 g di grano cotto per pastiera
- 25 g di burro
- 200 g di latte intero
- 1 cucchiaio di acqua millefiori
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
Ripieno
- 3 uova
- 2 tuorli
- 80 g di frutta mista candita a pezzetti (vedere consiglio 1)
Terminare la preparazione
- 10 g di burro
- 1 - 2 cucchiai di farina tipo 00
- zucchero a velo, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Sacharidy
- 54.4 g
- Tuk
- 17.8 g
- Vláknina
- 0.9 g
Alternativní recepty
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Struffoli
1 godz.
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 Std.
Taralli sugna e pepe
4h
Roccocò
2 godz.
Pizza di scarola
3h 30min
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Migliaccio
1 godz. 30 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Torta Babà napoletana
8u.