Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 200 gramů mléka
- 50 gramů vody
- 1 čajovou lžičku cukru
- 1 kostku čerstvého droždí (40 gramů)
- 450 gramů hladké mouky
- 60 gramů másla pokojové teploty, na kostky
- 1 čajovou lžičku soli
Náplň a dokončení
- 1 svazek čerstvého rozmarýnu, jen jehličky
- 1 svazek čerstvého tymiánu, jen lístky
- 100 gramů másla, pokojové teploty, na kostky
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 160 gramů černých oliv, bez pecek, na půlky
- 160 gramů zelených oliv, bez pecek, na půlky
- 60 gramů piniových oříšků
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makové bochánky
30 min
Mandlové lodičky
1 Std. 20 Min
Tolary s lískovými oříšky
1h 30min
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
1h 10min
Slaný koláč se zakysanou smetanou a pažitkou
2h
Čokoládové rohlíčky
2h
Amaretová očka
2 Std. 40 Min
Pohankové miništoly
1 Std. 50 Min
Alsaský koláč
1h
Lilková pomazánka
50min
Vídeňská kolečka
1 Std. 15 Min
Quiche s kysaným zelím
1h 30min