Kompatibilní verze
Kuřecí supreme s medem, limetkou a mangovým chutney
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinované kuřecí maso
- 30 gramů medu
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- ½ čajové lžičky soli, jemné
- ½ - 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 1 stroužek česneku
- 1 limetka, nejlépe bio, kůra (na kousky velké 1 cm) a šťáva
- 4 kuřecí čtvrtky, bez kůže (cca 800 gramů, viz tip)
Mangové chutney a kuřecí supreme
- 10 - 15 gramů koriandru, čerstvého
- 3 - 6 limetek, nejlépe bio, kůra (na kousky velké 1 cm) a šťáva
- 2 stroužky česneku
- 100 gramů cibule, napůl
- 75 gramů paprik, červených, na kousky
- 1 - 2 jalapeňo chilli papriky, bez semínek
- 500 gramů manga, zralého, pouze dužiny, na malé kousky (1-2 cm)
- 2 čajové lžičky soli, jemné
- 100 gramů cukru, krystalu
- 250 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1346 kJ / 321 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 1 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45min
Kuřecí stehna s bylinkovou salsou a salátem z bílých fazolí s rukolovým pestem
55min
Thajský nudlový salát s hovězím masem
25 min
Jehněčí plátky s citrónovými bramborami
1 Std. 25 Min
Steak s rukolovým salátem
35min
Wrapy s krůtími kousky a citrónovo-kaparovým aioli
30min
Citrónové kuře s chřestem
40 Min
Středomořská kuřecí křidélka s bylinkovo-pomerančovou rýží
1h
Sladkokyselá, pomalu vařená vepřová žebírka
2h 25 min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30min
Vepřová panenka s višňovou omáčkou
1h 30 min
Marinovaný losos s fazolkami
1h 10min