Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 TL Korianderkörner
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 30 g Öl
- 150 g Zwiebeln, geviertelt
- 150 g Staudensellerie, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 1 ½ TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 350 g Rhabarber, in Stücken (1 cm)
- 150 g Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 30 g brauner Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 40 g Naturjoghurt zum Servieren
- 3 Stängel Koriander, frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 10 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarka Dal
9u. 5min
Karibisches Curry
45 min
Masala Kaddu (Kürbis Curry)
40 min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 min
Indische Linsensuppe
45 min
Rote Bete Tikki
1h
Kohlcurry mit Mandeln für Ungeduldige
25 min
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35 min
Scharfer Weißkohltopf
1h
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 min
Schneller Kürbiseintopf mit Chorizo und Koriander-Aioli
40 min