Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů cibule, napůl
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička celého kmínu
- 1 polévková lžíce červené papriky, sladké
- 2 polévkové lžíce majoránky, sušené
- 1 čajová lžička soli
- 2 čajové lžičky citrónové kůry, strouhané
- 1 polévková lžíce balzamikového octa
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- 20 gramů rajčatového protlaku
- 500 gramů hovězího masa na guláš, kližky, zbaveného silných šlach
- 700 gramů vody
-
1 - 1 ½
kostky hovězího bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, domácí, masové - 2 špetky pepře černého, mletého
- 1 špetka chilli, drceného, sušeného (volitelně)
- 380 gramů brambor, na kostičky (1 x 1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 896 kJ / 214 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pikantní fazolová polévka
11h
Ančovičkové máslo
4h 20min
Bramborové koláčky s prejtem a červenou cibulí
Žádné hodnocení
Kukuřičná krémová polévka
25 min
Venkovské rizoto
30min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1 Std. 20 Min
Bílá zelná polévka se šťouchanými brambory
40min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50 min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1 Std. 35 Min
Zelňačka
25 min
Gulášová polévka
1 godz. 5 min
Fazolová polévka s klobásou
35 Min