Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů cibule, napůl
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička celého kmínu
- 1 polévková lžíce červené papriky, sladké
- 2 polévkové lžíce majoránky, sušené
- 1 čajová lžička soli
- 2 čajové lžičky citrónové kůry, strouhané
- 1 polévková lžíce balzamikového octa
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- 20 gramů rajčatového protlaku
- 500 gramů hovězího masa na guláš, kližky, zbaveného silných šlach
- 700 gramů vody
-
1 - 1 ½
kostky hovězího bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, domácí, masové - 2 špetky pepře černého, mletého
- 1 špetka chilli, drceného, sušeného (volitelně)
- 380 gramů brambor, na kostičky (1 x 1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 896 kJ / 214 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cizrnová polévka se slaninou
40 min
Rychlá asijská hovězí polévka
40 min
Polévka ze zrajícího sýru
25min
Jehněčí klobása
3 Std. 30 Min
Hovězí na pivu
1h 45 min
Jehněčí ragú s řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami
1h
Gulášová polévka deluxe
2h
Bramboráky se zelím a slaninou
20 min
Indické kuře v jogurtu
1h
Frankfurtská polévka
30 min
Cibulová polévka
1h 10 min
Gulášová polévka
1u. 5min