Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- pomerančová kůra, bio, z 1 pomeranče
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 1 špetka mletého zázvoru
- pomerančová šťáva, čerstvě vymačkaná, z 1 pomeranče
-
650
gramů kuřete (1 celé kuře)
nebo 650 gramů kuřecích stehen, bez kůže a bez kostí, (2 - 3 kusy) - 200 gramů cukety, na plátky
- 150 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 100 gramů bílého vína, suchého
- 2 čajové lžičky kari
- 1 čajová lžička soli, plus extra pro osolení cukety
- 200 gramů vody
- ½ čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty, domácí
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2899 kJ / 693 kcal
- Protein
- 52 g
- Sacharidy
- 17.3 g
- Tuk
- 42.5 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuřecí kousky v jogurtové marinádě s bramborami
12h 30min
Králík na špenátovém lůžku
1h 10min
Klasický bratwurst
3h 30min
Telecí špíz se zeleninou a hořčičnou omáčkou
30min
Čekankové koláčky
Žádné hodnocení
Vepřové stew na rajčatech s rýží basmati
30min
Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
2 Std. 45 Min
Ryba po řecku
35 Min
Jehněčí plátky s citrónovými bramborami
1h 25min
Kuřecí nudličky v rajčatové šťávě s bramborovými plátky
40min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45min
Vepřové maso s houbami na víně
1h 50 min