Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů sýru parmazánu, na kousky
- 5 - 10 gramů čerstvé petržele, pouze listy
- 1 - 2 špetky pepře, černého, čerstvě umletého
- 1100 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli, jemné
- 160 gramů těstovin, lasagní
- 300 gramů lilku, na malé kostičky (cca 1 cm)
- 1 stroužek česneku
- 50 gramů cibule, na kousky
- 50 gramů mrkve, na kousky
- 30 gramů řapíkatého celeru, na kousky
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 500 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 250 gramů ricotta sýru, scezeného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 7 g
Alternativní recepty
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1 godz.
Kari ze špičatého zelí
35 min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 min
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1h 40min
Cuketové lasagne se sýrem
1 godz.
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1 godz.
Cuketové špagety s boloňskou omáčkou z hlívy ústřičné
50 min
Ratatouille s těstovinami - z jednoho hrnce
35 min
Tortilly s fazolovou pomazánkou
1 godz. 45 min
Lilkové ragú s cizrnou
45 min
Musaka z červené čočky
2h 20min
Zeleninové kari s rýží
1 godz.