Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
200
gramů červené cibule, napůl
nebo 200 gramů cibule, napůl - 20 gramů česneku
- 1 červená chilli paprika, čerstvá, bez semínek, dle chuti
- 10 gramů olivového oleje
-
750
gramů rajčat, na kousky
nebo 750 gramů sekaných rajčat v plechovce - 200 gramů různých paprik (např. červené a zelené), na tenké proužky (cca 2 cm dlouhé)
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli, jemné
- 150 gramů kukuřice, konzervované, scezené
- 500 gramů fazolí kidney bean, konzervovaných, v konzervě, scezených (cca 800 gramů před cezením)
-
6
sójových klobás s houbami (450-600 gramů)
nebo 6 vegetariánských klobás, dle vašeho výběru -
3 - 4
snítky koriandru, pouze lístky
nebo 3 - 4 snítky plocholisté petrželky, pouze lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1745 kJ / 418 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 13.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Houbovo-cizrnová směs
9 Std.
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35 Min
Pikantní zeleninová směs
35 Min
Rybí karbanátky s quinoou
1 Std. 15 Min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 Min
Sójový guláš s knedlíky v balíčku
1 Std. 25 Min
Fazolový burger (veganský)
1h 20 min
Chilli con soya
45 Min
Extra výživná vegetariánská polévka
30 Min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 Min
Lilkové ragú s cizrnou
45 Min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 Min