Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 gramů těstovin penne
-
200
gramů ementálu, na kousky
nebo 200 gramů sýru gruyère, na kousky - 40 gramů strouhanky
- 20 gramů dýňových semínek
- 120 - 150 gramů cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku
- 500 - 600 gramů dýně hokkaidó, na kousky
- 20 gramů másla
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobené - 1 - 1 ½ čajové lžičky sůl, plus navíc na přípravu těstovin
- 100 - 150 gramů vody
- 200 gramů mléka
- ½ - 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 2 čajové lžičky sušené saturejky
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1939.8 kJ / 463.3 kcal
- Protein
- 20.3 g
- Sacharidy
- 64 g
- Tuk
- 16.2 g
- Nasycený tuk
- 8.7 g
- Vláknina
- 5.7 g
- Sodík
- 1265.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min
Cuketové lasagne se sýrem
1h
Rizoto s dýní a taleggiem
45min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1h
Rizoto s kari a mrkví
30min
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35min
Musaka z červené čočky
2h 20min
Rizoto s paprikami a tuňákem
40min
Dýňové kroupoto s parmazánem
1h 30min
Špenátové rizoto
30min
Mrkvové karbanátky se sezamem
50min