Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů bílých fazolí, velkých, sterilovaných (váha po scezení)
-
řepkový olej
nebo kokosový olej na vymazání - 100 gramů cibule, napůl
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- ½ svazku čerstvé petržele, jen lístky
- 2 stonky řapíkatého celeru, s listy, na kousky
- 3 stroužky česneku
- 650 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- bageta pro podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 13 g
- Sodík
- 299 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2h
Fazole po bretaňsku
35 min
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1h
Rychlá kari polévka s kuřetem, růžičkovou kapustou a bulkami
45 min
Penne v rajčatovo-amarantové omáčce - z jednoho hrnce
30 min
Špagety alla Norma
1h 30 min
Kari ze špičatého zelí
35 min
Pečená zelenina s rajčatovou omáčkou
1h 30 min
Kari z mletého vepřového masa a brambor
50 min
Karibské kari
45 min
Lososové placičky plněné sýrem gruyère se salátem
1 godz. 5 min
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30 min