Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů bílých fazolí, velkých, sterilovaných (váha po scezení)
-
řepkový olej
nebo kokosový olej na vymazání - 100 gramů cibule, napůl
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- ½ svazku čerstvé petržele, jen lístky
- 2 stonky řapíkatého celeru, s listy, na kousky
- 3 stroužky česneku
- 650 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- bageta pro podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 13 g
- Sodík
- 299 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čočkové stew s pancettou
1 Std.
Mrkvovo-bulgurová směs se žampiónovou omeletou
25 Min
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40 Min
Těstovinový salát s mrkví, jablky a ořechy
40 Min
Okurkové lodičky s bulgurem a dýňovým rizotem
1h 15min
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45 Min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1 Std.
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 Min
Batátové lívance s chilli salsou
40 Min
Musaka z červené čočky
2h 20min
Lilkové ragú s cizrnou
45 Min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 Min