Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
TM6

Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu

4.5 (6 hodnocení)

Suroviny

Loupání zeleniny

  • 500 gramů červené řepy, celé, velké tak, aby se vešla do otvoru víka mixovací nádoby
    nebo 500 gramů červené řepy, rozpůlené (cca 2 cm široké)
  • 200 gramů pastiňáku, na stejné kousky (cca 5 cm)
  • 600 gramů vody

Salát z červené řepy

  • 600 gramů vody
  • 400 gramů sýru halloumi, na trojúhelníky (tloušťka cca 2 cm)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje, na smažení
  • 30 gramů vlašských ořechů, loupaných
  • 10 gramů čerstvého kopru, pouze lístky
  • 60 gramů cibule, napůl
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 220 - 250 gramů řeckého jogurtu
    nebo 220 - 250 gramů bílého jogurtu
  • 10 gramů citrónové šťávy
  • 1 - 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 1 - 2 čajové lžičky strouhaného křenu, konzervovaného
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ - ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • celozrnný chléb, na plátky, opečený, k podávání
  • rukola pro podávání

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2062.8 kJ / 493 kcal
Protein
23.4 g
Sacharidy
35.3 g
Tuk
30 g
Nasycený tuk
15.9 g
Vláknina
6.9 g
Sodík
1348.6 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty