
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů sýru parmazánu na kousky
- 1200 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty domácí
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 200 gramů basmati rýže
- 500 - 700 gramů chřestu
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
Citrónová omáčka sabayon
- 4 žloutky
- 10 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka pepře černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 403 kcal / 1685 kJ
- Protein
- 13 g
- Tuk
- 20 g
- Sacharidy
- 41 g
- Vláknina
- 3.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zelenobílé těstoviny
40min
Zelené fazolky s tymiánem
1hod. 10min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1hod.
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1hod.
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55min
Mladá mrkev s ořechovým pestem a rozinkami
22min
Chřest na páře se zelenou omáčkou
40min
Pomazánka z pečeného lilku s jogurtem a rukolou
1hod. 15min
Focaccia verde
2hod. 20min
Pyré z mrkve, dýně a zázvoru
25min
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50min