Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů sušeného žlutého hrachu
- 700 gramů vody
Pistou
- 5 snítek bazalky, jen lístky
- 4 stroužky česneku
-
100
gramů sýru gruyère, na kousky
nebo 100 gramů parmazánu, na kousky - 115 gramů olivového oleje
Polévka
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 100 gramů pórku, bílé části, na kousky
- 50 gramů anglické slaniny, na kostičky
- 20 gramů olivového oleje
- 1000 gramů vývaru (drůbežího nebo zeleninového)
- 1 sušený bobkový list
- 150 gramů šunky od kosti, na větší kostky (cca 1,5 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3516 kJ / 837 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 55 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 1367 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13 godz. 30 min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 Min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1h 35 min
Tuřínová polévka se sýrovými knedlíčky
50 Min
Veganská houbová polévka s lilkem a divokou rýží a opečeným chlebem
45 Min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25 Min
Minestrone s pancettou
25 Min
Jáhlová polévka se zeleninou
35 Min
Zeleninová polévka s těstovinami
50 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 Min
Pikantní fazolová polévka
11h
Hrstková polévka
10h 40 min