Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů celých ořechů, směsi (např. mandle, vlašské ořechy)
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 50 gramů cibule, napůl
- 1300 gramů zralých rajčat (Ø 5-6 cm) (viz tip)
- 100 gramů čerstvých hub (např. žampiónů)
- 1 čajová lžička soli, jemné
- 1 špetka černého pepře, čerstvě umletého
-
10 - 12
lístků čerstvé máty
nebo 1 čajová lžička sušené máty - 4 - 5 snítek čerstvé petržele, pouze lístky, plus extra na ozdobení
- 75 gramů bílé dlouhozrnné rýže
- 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (cca z ½ citrónu)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1644 kJ / 392 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 9.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kapr na modro
Brak ocen
Pomazánka z lilku
45 Min
Mojo Amarillo
Brak ocen
Polévka gazpacho s jahodami
40 Min
Cannelloni s artyčokovou náplní a rajčatovou omáčkou
1 godz. 35 min
Řeřichová vitalita
Brak ocen
Fenyklový digestiv
10 Min
Studený rajčatový krém s bazalkou
5 min
Hovězí na tamarindu s rýží
1 Std.
Kvašáková polévka se zakysanou smetanou
30 Min
Kanapky s pomazánkou z artyčoků
Brak ocen
Srnčí s bramborovými pusinkami a mrkví
1 Std. 50 Min