Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů celých ořechů, směsi (např. mandle, vlašské ořechy)
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 50 gramů cibule, napůl
- 1300 gramů zralých rajčat (Ø 5-6 cm) (viz tip)
- 100 gramů čerstvých hub (např. žampiónů)
- 1 čajová lžička soli, jemné
- 1 špetka černého pepře, čerstvě umletého
-
10 - 12
lístků čerstvé máty
nebo 1 čajová lžička sušené máty - 4 - 5 snítek čerstvé petržele, pouze lístky, plus extra na ozdobení
- 75 gramů bílé dlouhozrnné rýže
- 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (cca z ½ citrónu)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1644 kJ / 392 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 9.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jehněčí kotlety, bramborové pyré se špenátem a mátovou omáčkou
1h
Pâté z hub
1 godz. 25 min
Triple RAW Tiramisu
4h 30min
RAW papriky plněné směsí zeleniny a semínek
5 Min
Mandlové RAW brownies
2h 5min
Terina z rajčat
25h 20min
Hummus z červené řepy
10 min
Letní zeleninová pizza (bezlepková)
1h 50 min
Limoncello
192h 30min
Veganská zakysaná smetana
10 Std. 15 Min
Čočková sekaná
6 godz. 20 min
Okurková polévka s krevetovým špízem
35 Min