Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 polévková lžíce oleje, na vymazání
- 1100 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí - 1 čajová lžička soli, plus extra navíc na dochucení
- 270 gramů polenty (kukuřičné krupice)
- čajová lžička soli, plus navíc na dochucení
- 300 gramů mražených špenátových listů, rozmrazených a dobře vymačkaných
- 400 gramů rajčat na tenké plátky
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 2 stroužky česneku
- 300 gramů sýru goudy, na kousky
- 150 gramů sýru feta, na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2729 kJ / 652 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 32 g
- Vláknina
- 6.8 g
Alternativní recepty
Polentová pizza
1u.
Veganský mug cake s kokosem
20min
Krémová polenta s pórkem
1 godz. 5 min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 godz. 40 min
Veganský parmazán
15 min
Lilková pomazánka
50 min
Ratatouille s těstovinami - z jednoho hrnce
35 min
Palak Paneer
45 min
Falafel
1u.
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16hod.
Lilkové ragú s cizrnou
45 min
Dýňové kroupoto s parmazánem
1h 30min