
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Houskové knedlíky
- 2 suché housky, částečně z celozrnné mouky, z předešlého dne (130 gramů), na plátky (1 cm)
- 1 svazek čerstvé petržele, bez stonků
- 1 cibule, napůl
- 10 gramů oleje
- 60 gramů polotučného mléka, 1,5 % tuku
- 1 vejce
- ¼ čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
Pórkovo-houbové ragú
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule, napůl
- 10 gramů oleje
- 500 gramů vody
-
½
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ kostky zeleninového bujónu - 200 gramů čerstvých hub, napůl, velké na čtvrtky
- 200 gramů pórku, na kolečka (1 cm)
- 100 gramů mléka
- 2 vrchovaté čajové lžičky škrobu (10 gramů)
- ¾ čajové lžičky soli
- 3 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
- 3 špetky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 11.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečená dýně s čedarem
45 Min
Polévka z bílých fazolí
35min
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1 Std.
Bramborové šišky s medvědím česnekem
1 Std. 20 Min
Hořčičná vejce s vařenými bramborami
1h 5 min
Špekové knedlíky
50 Min
Lasagne s kysaným zelím
1 godz. 50 min
Smetanové brambory se špenátem
50 Min
Houbovo-cizrnová směs
9 Std.
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1 Std.
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30min
Jablečné knedlíky
30min