Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Houskové knedlíky
- 2 suché housky, částečně z celozrnné mouky, z předešlého dne (130 gramů), na plátky (1 cm)
- 1 svazek čerstvé petržele, bez stonků
- 1 cibule, napůl
- 10 gramů oleje
- 60 gramů polotučného mléka, 1,5 % tuku
- 1 vejce
- ¼ čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
Pórkovo-houbové ragú
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule, napůl
- 10 gramů oleje
- 500 gramů vody
-
½
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ kostky zeleninového bujónu - 200 gramů čerstvých hub, napůl, velké na čtvrtky
- 200 gramů pórku, na kolečka (1 cm)
- 100 gramů mléka
- 2 vrchovaté čajové lžičky škrobu (10 gramů)
- ¾ čajové lžičky soli
- 3 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
- 3 špetky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 11.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1h
Nudle s růžovozelenou omáčkou
20min
Špičaté papriky na gril plněné masovo-sýrovou směsí
50 min
Gratinované cannelloni plněné pórkem a brokolicí
1h 45 min
Pórkovo - bramborový nákyp
1h 30min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1 Std. 40 Min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 min
Zeleninový koláč
1h 10 min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 Std. 40 Min
Papriky plněné směsí tvarohu a cuket
1h 5 min
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
1h
Dýňové noky s Taleggio omáčkou
1h 25 min