Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů mrkve, na kousky
- 100 gramů pórku, na kolečka
- 80 gramů celeru, bulvy, na kousky
- 15 gramů oleje
- 100 gramů brambor, na kostky (1,5 cm)
- 300 gramů bílého zelí, bez košťálu, na proužky (1,5 cm)
- 1000 gramů vody
-
2
kostky zeleninového bujónu
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty - 150 gramů krup
- 1 čajová lžička kari
- 100 gramů smetany, min. 33 % tuku
- 2 čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 844 kJ / 202 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 4.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Turecká nevěstina polévka
50 min
Polévka z kopřiv
40 min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 min
Kroupy se žampióny
55 min
Křenová polévka s bramborami
30 min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 min
Jáhlová polévka se zeleninou
35 min
Drožďová polévka s pórkem
40 min
Čočkovo-dýňová polévka
1 godz.
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 min