
Kompatibilní verze
Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
120
gramů sušených velkých bílých fazolí
nebo 120 gramů fazolí haricot - voda na namočení fazolí
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů cibule na klínky
- 150 gramů mrkve na kousky (2 cm)
- 70 gramů řapíkatého celeru na kousky (1 cm)
- ½ - 1 čajová lžička soli
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 2 čajové lžičky mletého kmínu (volitelně)
- 1 čajová lžička kurkumy
- 450 gramů dýně hokkaidó na kousky (3–4 cm)
- 600 gramů kokosového mléka
-
krajíce chleba opečené, k podávání
nebo krutony k podávání - 1 polévková lžíce dýňových semínek orestovaných, k podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 214 kcal / 898 kJ
- Protein
- 9 g
- Tuk
- 5 g
- Sacharidy
- 29 g
- Vláknina
- 8.4 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Sodík
- 639 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Candát se strouhankovou krustou v zelené omáčce
30min
Mořský vlk s kadeřávkem a bílými fazolemi
30min
Pohankový závin s kysaným zelím a dýní (bez lepku)
1h 10min
Veganský challah chléb
2h 30min
Hanácká trošková polévka
8h 55min
Polévka miso a mořské plody s rýží a rýžovým vínem
1h 5min
Kašmírská rýže
30min
RAW papriky plněné směsí zeleniny a semínek
5min
Šťavnatý polentový nákyp s jablky (bez lepku)
1h 25min
Polévka z batátů s rybími kousky
40min
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min