Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
TM6

Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem

5.0 (2 hodnocení)

Suroviny

  • 120 gramů sušených velkých bílých fazolí
    nebo 120 gramů fazolí haricot
  • voda, na namočení fazolí
  • 20 gramů olivového oleje
  • 200 gramů cibule, na klínky
  • 150 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
  • 70 gramů řapíkatého celeru, na kousky (1 cm)
  • ½ - 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 2 čajové lžičky mletého kmínu (volitelně)
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 450 gramů dýně hokkaidó, na kousky (3–4 cm)
  • 600 gramů kokosového mléka
  • krajíce chleba, opečené, k podávání
    nebo krutony, k podávání
  • 1 polévková lžíce dýňových semínek, orestovaných, k podávání

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
898 kJ / 214 kcal
Protein
9 g
Sacharidy
29 g
Tuk
5 g
Nasycený tuk
1 g
Vláknina
8.4 g
Sodík
639 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty