Kompatibilní verze
Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
120
gramů sušených velkých bílých fazolí
nebo 120 gramů fazolí haricot - voda, na namočení fazolí
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů cibule, na klínky
- 150 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 70 gramů řapíkatého celeru, na kousky (1 cm)
- ½ - 1 čajová lžička soli
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 2 čajové lžičky mletého kmínu (volitelně)
- 1 čajová lžička kurkumy
- 450 gramů dýně hokkaidó, na kousky (3–4 cm)
- 600 gramů kokosového mléka
-
krajíce chleba, opečené, k podávání
nebo krutony, k podávání - 1 polévková lžíce dýňových semínek, orestovaných, k podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 898 kJ / 214 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 5 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 8.4 g
- Sodík
- 639 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Gratinovaná dýně s mrkví
50 min
Hrachové kebaby
13h 30min
Veganské brownies s batáty
1 godz.
Kukuřičná polévka s kuřecím masem
35 min
Dýňová polévka s chorizem a řapíkatým celerem
30 min
Hummus
5 min
Pečená mrkev s mátou a tymiánem (s krytem mixovacích nožů 2v1)
30 min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 min
Paleo lasagne z batátů (bez mouky)
55 Min
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Palak Paneer
45 min