Čekanka s mletým masem, rýží a rajčatovou omáčkou
TM5 TM6

Čekanka s mletým masem, rýží a rajčatovou omáčkou

5.0 (2 hodnocení)

Suroviny

Čekanka a rýže

  • 50 gramů feta sýra, na kousky
  • 1 cibule (50 gramů), napůl
  • 100 gramů hovězího masa, mletého
  • 15 gramů rajčatového protlaku
  • ¼ čajové lžičky soli a trochu navíc na dochucení
  • 2 - 3 špetky mletého černého pepře a trochu navíc na dochucení
  • 1200 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 kostka zeleninového bujónu
  • 100 gramů rýže, předpařená
  • 300 gramů čekanky

Rajčatová omáčka

  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule, napůl
  • 10 gramů oleje
  • 10 gramů rajčatového protlaku
  • 150 gramů rajčat, na kousky
  • ½ čajové lžičky směsi bylinek, sušených
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 2 - 3 špetky mletého černého pepře, podle chuti

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1964 kJ / 469 kcal
Protein
21 g
Sacharidy
50 g
Tuk
19 g
Vláknina
4.9 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty