Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Protein
- 43.2 g
- Sacharidy
- 1.3 g
- Tuk
- 30.4 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Sodík
- 768.9 mg
Alternativní recepty
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50min
Chicken moghrabieh
25h 15 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Raw kibbeh
15min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Toum
15min