
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt to season
- freshly ground pepper to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 459.6 kcal / 1930.1 kJ
- Protein
- 43.2 g
- Tuk
- 30.4 g
- Sacharidy
- 1.3 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Sodík
- 768.9 mg
Alternativní recepty
Lentil purée (Moujadarra)
1hod. 20min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1hod. 10min
Kashta cream
10min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2hod.
Fish tagine with tahini
1hod. 15min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1hod.
Fatayer (spinach turnovers)
1hod. 35min
Toum
15min
Tarator (tahini dip)
5min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min