Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Protein
- 43.2 g
- Sacharidy
- 1.3 g
- Tuk
- 30.4 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Sodík
- 768.9 mg
Alternativní recepty
Fig and walnut ice cream
8 Std. 40 Min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1 godz. 30 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 godz. 10 min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min.
Salmon kabsa
40 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Lentil purée (Moujadarra)
1 godz. 20 min