Kompatibilní verze
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 - 3 brins de persil plat frais, équeutés (réserver les tiges)
- 1 gousse d'ail
- 120 g de croûtons de pain dur
- 8 coquilles Saint-Jacques entières
- 2 échalotes, coupées en deux
- 160 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 500 g de vin blanc sec
- 200 g d'eau
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 80 g de farine de blé
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1781.2 kJ / 427.9 kcal
- Protein
- 13.1 g
- Sacharidy
- 19.4 g
- Tuk
- 28.2 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 Std. 30 Min
Choucroute de la mer
35min
Cassolettes de saint-jacques
30min
Poule au pot béarnaise
2h 15min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 Min
Terrine de poisson
1h
Blanquette de noix de saint-jacques
45min
Pintade au chou
1 Std. 10 Min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Rognons de veau sauce madère
20min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min