Kompatibilní verze
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 - 3 brins de persil plat frais, équeutés (réserver les tiges)
- 1 gousse d'ail
- 120 g de croûtons de pain dur
- 8 coquilles Saint-Jacques entières
- 2 échalotes, coupées en deux
- 160 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 500 g de vin blanc sec
- 200 g d'eau
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 80 g de farine de blé
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1781.2 kJ / 427.9 kcal
- Protein
- 13.1 g
- Sacharidy
- 19.4 g
- Tuk
- 28.2 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux
45 min
Marmite aux palourdes
1 Std. 50 Min
Nage de crustacés au champagne
1h 5min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 godz. 30 min
Palourdes et amandes farcies
40 min
Sauce dieppoise
35 min
Raie aux câpres
45 min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 min