Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 brown onion, cut into halves
- 30 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 2 tsp ground cumin
- 1 tbsp ground cinnamon, plus extra for dusting
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp fennel seeds
- 1 pinch saffron
- 500 g beef mince
- 80 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 20 g pine nuts, plus extra for garnishing
- 150 g dried apricots, cut into quarters
- 50 g sultanas (volitelně)
- 1 lemon, zest and juice
- 8 sheet filo pastry
- icing sugar, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1915.8 kJ / 456.1 kcal
- Protein
- 23.8 g
- Sacharidy
- 31.6 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Chilli beef with lemon feta
30min
Chicken and cashews
55 Min
Sausage and butter bean winter stew
25min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35min
Harissa lamb with green couscous
40min
Lamb with pumpkin and lentils
50 Min
Beef stroganoff
35min
Beef and pepper ragu
2hod. 15min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Southern-style pork and bean casserole
40min