Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- 850 g hot water
- 1 ½ tsp salt
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g red onion, cut into 12 wedges, segments separated
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground paprika
- 500 - 600 g lamb rump steak, trimmed and cut into pieces ( 4 cm)
- 1 - 2 tbsp harissa paste, to taste (see Tip)
- 8 - 10 Dutch carrots, trimmed and cut into halves lengthways
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices (5 mm)
- honey, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2578 kJ / 613.8 kcal
- Protein
- 45.6 g
- Sacharidy
- 51.2 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Vláknina
- 6.1 g
- Sodík
- 1398.8 mg
Alternativní recepty
Asian-style pork noodles
1h
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Moroccan chicken with couscous
45min
Layered lamb curry
1h
Chilli beef with lemon feta
30min
Chilli beef with lemon feta
30min
Hoisin pork bowl
30min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Lamb spezzatino
1h 45min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min