Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- 850 g hot water
- 1 ½ tsp salt
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g red onion, cut into 12 wedges, segments separated
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground paprika
- 500 - 600 g lamb rump steak, trimmed and cut into pieces ( 4 cm)
- 1 - 2 tbsp harissa paste, to taste (see Tip)
- 8 - 10 Dutch carrots, trimmed and cut into halves lengthways
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices (5 mm)
- honey, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2578 kJ / 613.8 kcal
- Protein
- 45.6 g
- Sacharidy
- 51.2 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Vláknina
- 6.1 g
- Sodík
- 1398.8 mg
Alternativní recepty
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 Min
Lamb with pumpkin and lentils
50 Min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 Min
Layered lamb curry
1 Std.
Moroccan chicken with couscous
1h 5 min.
Spiced lamb pie
40 Min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Quick massaman beef curry
40 Min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 Min
Asian-style pork noodles
1 Std.