Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 Vanilleschote
- 40 g Zucker
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 TL Rosenwasser
- 1 Ei (Kl. M), getrennt
- 14 Aprikosen, halbiert, entsteint
- 20 g Mandeln, gehobelt
- 1 EL Puderzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2343 kJ / 559 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 52 g
- Tuk
- 34 g
Alternativní recepty
Apfeltarte
1 Std.
Apfelkuchen mit Guss
1 Std. 20 Min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3 Std.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 Std. 20 Min
Kirsch-Clafoutis
30 min
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Mandelkuchen
1 Std. 20 Min
Aprikosen-Tartelettes
3 Std.
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Quitten-Tarte-Tatin
2h
Lombardische Aprikosentarte
1 Std. 15 Min