
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g Wasser
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 500 g Erdäpfel, speckig geschält, geviertelt
- 4 Eier (Größe M)
- 80 g Schalotten halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Butter und etwas mehr zum Einfetten und Belegen
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 70 g Schlagobers
- 400 g Blattspinat, gefroren angetaut und grob geschnitten
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskat, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - etwas Pfeffer, frisch gemahlen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 346 kcal / 1448 kJ
- Protein
- 14 g
- Tuk
- 19 g
- Sacharidy
- 33 g
- Vláknina
- 6 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Sodík
- 1058 mg
Alternativní recepty
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1hod.
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55min
Erdäpfelsalat
1hod.
Semmelknödel
50min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1hod.
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Eiernockerl
30min
Erdäpfelgulasch
1hod. 10min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1hod. 10min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Risi-Bisi
30min