Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 - 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 10 g Butter
- 650 - 700 g Erdäpfel, festkochend
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- ¾ TL Salz
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 800 g Wasser
-
50 - 80
g Speck
nebo 50 - 80 g Speckwürfel - 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 50 g Schlagobers
- 50 g Crème fraîche
-
1
TL Essig
nebo 1 TL Orangensaft - 1 Prise Muskatnuss, frisch gerieben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 784 kJ / 187 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Topfenschmarrn
50 min
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1 godz.
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Haferflockensuppe
20 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Germknödel
1 godz.
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45 min
Überbackene Käsesemmeln
25min
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.