Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 - 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 10 g Butter
- 650 - 700 g Erdäpfel, festkochend
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- ¾ TL Salz
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 800 g Wasser
-
50 - 80
g Speck
nebo 50 - 80 g Speckwürfel - 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 50 g Schlagobers
- 50 g Crème fraîche
-
1
TL Essig
nebo 1 TL Orangensaft - 1 Prise Muskatnuss, frisch gerieben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 784 kJ / 187 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Topfenschmarrn
50min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55min
Germknödel
1 godz.
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Fiakergulasch
2h 15min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min