Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bröselknödel
- 1 - 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 75 g Butter, in Stücken
- 130 g Milch
- 75 g Semmelbrösel
- 45 g Semmelwürfel
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskat, gemahlen
Hühnersuppe
- 2200 g Wasser
- 500 - 550 g Hühneroberkeulen, ohne Haut, mit Knochen (siehe Variation)
- 400 g Suppengemüse (z. B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel)
- 70 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 TL Zucker
- 10 g Butter
- 10 g frischer Ingwer
- 2 Prisen Nelkenpulver
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 2 Stängel frischer Thymian, Blättchen abgezupft
- 1 - 2 getrocknete Lorbeerblätter, je nach Größe
- 3 Wacholderbeeren
- 2 Kardamomkapseln
- ½ Bund Schnittlauch, frisch
- ½ - 1 TL Salz, nach Geschmack
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo ¼ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1965 kJ / 470 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 35 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Paprikahendl
1h
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Eiernockerl
30 min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Bröselknödel
40 min
Wurstknödel
1h 20 min
Fiakergulasch
2j 15 menit
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2u. 45min
Gefülltes Brathenderl
1h 45 min