Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 30 g Tomatenmark
- 2 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 TL Kümmel, ganz
- 400 g Weißkraut, Strunk entfernt, in Stücken
- 20 g Butterschmalz
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 - 1 ¼ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Spritzer Essig
- 4 Stängel frische Petersilie
- 1 EL Maisstärke
- 50 g Sauerrahm und 6 EL für die Dekoration
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 752 kJ / 180 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 537 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Erdäpfelgulasch
1óra 10p
Krautsuppe
55min
Fisolengulasch
1óra 10p
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Pannonische Bohnensuppe
50 Min
Bohneneintopf mit Gerste
40 Min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1h
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Eachtlengsuppe
45min
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h