
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masa para tamal
- 400 g de harina de maíz para tamales
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina
- 520 g de agua tibia
Relleno de carne
- 2 dientes de ajo pelados
- 50 g de cebolla en trozos
- 60 g de chile ancho sin tallo ni semillas
- 200 g de jitomate saladet en cuartos
- 30 g de aceite vegetal
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 370 g de agua
- 600 g de pernil de cerdo en trozos de 5 cm
Tamales
- 16 hojas de maíz para tamal grandes, remohadas, lavadas y escurridas
- 1500 g de agua
- Nutriční hodnoty
- na 16 porciones
- Kalorie
- 4672 kcal / 19616 kJ
- Protein
- 160 g
- Tuk
- 272 g
- Sacharidy
- 400 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gorditas de chicharrón
2hod.
Tamales sonorenses
2hod.
Tamales oaxaqueños
2hod.
Tamales dulces de pasas
2hod.
Masa básica para tamales
1hod. 30min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2hod. 30min
Pambazos CDMX
2hod. 30min
Tamales norteños
2hod.
Conchas de nuez
3hod. 15min
Tamales Verdes
2hod. 30min
Tamales rancheros
2hod.
Tamales de pollo y salsa verde
2hod.