Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig/Biga
- 110 g Wasser, zimmerwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Roggensauerteig
- 130 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 40 g getrocknete Pflaumen, entsteint, in Würfeln
- 40 g Feigen, getrocknet, in Würfeln
- 60 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet (siehe Tipp)
- 80 g Wasser, kalt
Hauptteig
- 50 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet (siehe Tipp)
- Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 ½ TL Fenchelsamen
- ¼ TL Anissamen
- Öl zum Einfetten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 864 kJ / 212 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vinschgerl
14h
Baguettes parisiennes
15h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16u. 10min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16hod.
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Wachauer Laberl
15u. 20min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Müsliweckerl
15h 30min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min