Nussknacker

Nussknacker

4.4 5 hodnocení
Příprava 40min.
Celkový 15hod. 30min.
12 Stück

Suroviny

Vorteig/Biga
  • Wasser zimmerwarm
    110 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    150 g
Roggensauerteig
  • Wasser
    130 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    10 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    100 g
Quellstück
  • getrocknete Pflaumen, entsteint in Würfeln
    40 g
  • Feigen, getrocknet in Würfeln
    40 g
  • Haselnüsse, blanchiert geröstet (siehe Tipp)
    60 g
  • Wasser kalt
    80 g
Hauptteig
  • Haselnüsse, blanchiert geröstet (siehe Tipp)
    50 g
  • Wasser zum Bearbeiten
  • frische Hefe
    5 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    80 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Fenchelsamen
    1 ½ TL
  • Anissamen
    ¼ TL
  • Öl zum Einfetten

Obtížnost

obtížné


Nutriční hodnoty na 1 Stück

Protein 5 g
Kalorie 864 kJ / 212 kcal
Tuk 6 g
Vláknina 3.8 g
Sacharidy 30 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...