Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gyros-Frikadellen
- 60 g Schalotten, halbiert
- ½ Bund Koriander
- 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 600 g Hackfleisch, gemischt
-
2
EL Paniermehl
nebo 1 altbackenes Brötchen, eingeweicht und ausgedrückt - 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 TL Gyrosgewürz
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Senf
- 30 g Ketchup
- 80 g Feta (8 Stücke à 10 g)
- 80 g Krautsalat, abgetropft
Zaziki und Fertigstellung
- 200 g Salatgurke, geschält, ohne Kerngehäuse, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Quark, 20% Fett
- 50 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 TL Olivenöl
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1286 kJ / 307 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 0.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hackbraten XXL
1 Std. 30 Min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 min
Chili-Cheese-Buletten
50min
Schweinefilet in Metaxasauce
1 Std. 30 Min
Kasseler mit Möhren-Spitzkohl-Gemüse und Senf-Hollandaise
1 Std.
Szegediner Hackbraten
1 Std. 20 Min
Pikanter Currywurstsalat
1 Std. 15 Min
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1 Std.
Gyros mit Pitabrot und Metaxasauce
35min
Frikadellen und Chili-Käse-Kartoffeln aus dem Ofen
1 Std.
Frikadellen
25 min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40 Min