Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 g wody, ciepłej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1022 kJ / 244.3 kcal
- Protein
- 10.8 g
- Sacharidy
- 34.2 g
- Tuk
- 5.8 g
- Vláknina
- 0 g
Alternativní recepty
Tagliatelle z krewetkami
30 Min
Risotto szparagowe
20 Min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 Min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Ryż z owocami morza i chorizo
1u. 5min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Makaron z krewetkami i porem
30 Min
Risotto z grzybami
1u. 5min
Risotto z owocami morza
1u. 5min