Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 130 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 59 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 3.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Pesto z jarmużu
25 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 Min
Risotto z cukinii
45 Min