Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mushroom Duxelle
- 225 g fresh portobello mushrooms, quartered
- 10 g dried porcini mushrooms, soaked in boiling water for 15 minutes then drained and squeezed of excess water
- 50 g shallots, halved
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 garlic clove
- 50 g Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme leaves
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Beef Wellingtons
- 200 g unsalted butter, diced (2 cm), then frozen for 1 hour
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
- groundnut oil, for searing and greasing
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3-4 cm thick)
- ground black pepper, for seasoning
- 2 large eggs, beaten
Red Wine Jus
- 50 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme leaves
- 50 g salted butter, diced
- 100 g port
- 150 g red wine
- 100 g liquid beef stock, hot
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 6847.6 kJ / 1636.6 kcal
- Protein
- 80.3 g
- Sacharidy
- 63.2 g
- Tuk
- 109.9 g
- Nasycený tuk
- 57 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 697.6 mg
Alternativní recepty
Yorkshire Pudding
1hod.
Peppercorn Sauce
30min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20min
Steak au Poivre
20min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2h 40 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2hod. 10min
Béarnaise sauce
20min
Béarnaise Sauce
20min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5h 15min
Bordelaise Sauce
55min
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40 Min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 Min