
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mushroom Duxelle
- 225 g fresh portobello mushrooms quartered
- 10 g dried porcini mushrooms soaked in boiling water for 15 minutes then drained and squeezed of excess water
- 50 g shallots halved
- 30 g unsalted butter diced
- 1 garlic clove
- 50 g Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme leaves
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Beef Wellingtons
- 200 g unsalted butter diced (2 cm), then frozen for 1 hour
- 200 g plain flour plus extra for dusting
- 90 g water cold
- ½ tsp fine sea salt
- groundnut oil for searing and greasing
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3-4 cm thick)
- ground black pepper for seasoning
- 2 large eggs beaten
Red Wine Jus
- 50 g shallots halved
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme leaves
- 50 g salted butter diced
- 100 g port
- 150 g red wine
- 100 g liquid beef stock hot
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar
- 1 pinch fine sea salt or to taste
- 1 pinch ground black pepper or to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1636.6 kcal / 6847.6 kJ
- Protein
- 80.3 g
- Tuk
- 109.9 g
- Sacharidy
- 63.2 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Nasycený tuk
- 57 g
- Sodík
- 697.6 mg
Alternativní recepty
Bread Sauce
1hod. 25min
Béarnaise sauce
20min
Béarnaise Sauce
20min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1hod. 20min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13hod. 20min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2hod. 40min
Hollandaise Sauce
15min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5hod. 15min
Beurre Blanc
20min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2hod. 10min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30min
Peppercorn Sauce
30min