Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Knollensellerie, geschält, in Stücken (3 cm)
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 25 g Butterschmalz, etwas mehr zum Braten
- 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- ¼ TL Kümmel, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 80 - 100 g Schwarzbrot
- 150 g Sauerrahm
- Kresse zum Garnieren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 867 kJ / 207 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 654 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25min
Haferflockensuppe
20 min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35min
Karotten-Ingwer-Suppe mit Cashew-Topping
35min
Kartoffel-Lauch-Suppe (XXL)
1h
Mandel-Karfiol-Cremesuppe mit Kräuteröl und Fladenbrotchips
45 min
Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze
25min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35min
Karotten-Ingwer-Suppe
45 min
Schnelle Kürbissuppe
25min
Neunkräutersuppe
25min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min