Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů quinoy
- 150 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 50 gramů sušených rajčat, scezených
- 50 gramů černých oliv, bez pecek, scezených
- 100 gramů červené cibule, na čtvrtky
- 1 stroužek česneku
- 10 gramů olivového oleje
- 200 gramů máslových fazolí, konzervovaných, scezených
- 1 čajová lžička sušeného oregana
-
2
polévkové lžíce čerstvé petržele, nasekané
nebo 2 polévkové lžíce čerstvého koriandru, nasekaného - olivový olej, na pokapání
- 2 avokáda, jen dužnina (cca 250 gramů)
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1572 kJ / 375 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čočková sekaná
6 Std. 20 Min
Špaldová galette s červenou řepou
2 Std.
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50min
Quiche s fetou a červenou řepou
1h 50min
Placičky ze zelené čočky
1h 15min
Fazolový burger (veganský)
1 Std. 20 Min
Křupavé zeleninové placky s červenou řepou
1 Std. 20 Min
Bramborovo mandlové placky s fazolemi a rajčatovou omáčkou
50min
Celozrnný mangoldový quiche
1 godz. 30 min
Veganéza - veganská náhrada majonézy
15min
Zeleninové muffiny s tofu a koriandrovo-jogurtovou omáčkou
1h 10min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min