Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů quinoy
- 150 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 50 gramů sušených rajčat, scezených
- 50 gramů černých oliv, bez pecek, scezených
- 100 gramů červené cibule, na čtvrtky
- 1 stroužek česneku
- 10 gramů olivového oleje
- 200 gramů máslových fazolí, konzervovaných, scezených
- 1 čajová lžička sušeného oregana
-
2
polévkové lžíce čerstvé petržele, nasekané
nebo 2 polévkové lžíce čerstvého koriandru, nasekaného - olivový olej, na pokapání
- 2 avokáda, jen dužnina (cca 250 gramů)
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1572 kJ / 375 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16 godz.
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 min
Falafel
1h
Hummus
5 min
Hrachové kebaby
13 Std. 30 Min
Houbové quinotto
30 min
Veganský nářez na způsob sýra
6 Std. 40 Min
Fazolový burger (veganský)
1 Std. 20 Min
Dýňové karbanátky se špaldou
1hod. 40min
Indický čočkový dahl
30 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Hummus z červené řepy
10 min