
Zařízení & příslušenství
Rýžový salát s tuňákem a vejci
Příprava 20min
Celkový 1hod.
4 porce
Suroviny
-
vody1200 gramů
-
soli plus extra dle chuti1 čajová lžička
-
dlouhozrnné rýže bílé (doba varu 12-16 minut)250 gramů
-
vejce omytá2
-
mrkve na malé kostičky120 gramů
-
cukety na malé kostičky280 gramů
-
hrášku, zeleného, mraženého100 gramů
-
tuňáka, konzervovaného, v oleji (hmotnost včetně oleje), okapaného, nakrájeného na kousky200 gramů
-
oliv černých nebo zelených, celých nebo nasekaných100 gramů
-
nakládaných okurek nakrájených na plátky15 - 20 gramů
-
máty, čerstvé pouze listy1 snítka
-
extra panenského olivového oleje1 polévková lžíce
-
octa (volitelně)1 - 2 polévkové lžíce
-
cherry rajčat nakrájených na poloviny nebo na čtvrtiny7
Nutriční hodnoty na 1 porce
Kalorie
485 kcal /
2027 kJ
Protein
21 g
Tuk
18 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5.95 g