Rýžový salát s tuňákem a vejci
TM6 TM5 TM31

Rýžový salát s tuňákem a vejci

4.3 ( 58 hodnocení )

Suroviny

  • 1200 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli plus extra dle chuti
  • 250 gramů dlouhozrnné rýže bílé (doba varu 12-16 minut)
  • 2 vejce omytá
  • 120 gramů mrkve na malé kostičky
  • 280 gramů cukety na malé kostičky
  • 100 gramů hrášku, zeleného, mraženého
  • 200 gramů tuňáka, konzervovaného, v oleji (hmotnost včetně oleje), okapaného, nakrájeného na kousky
  • 100 gramů oliv černých nebo zelených, celých nebo nasekaných
  • 15 - 20 gramů nakládaných okurek nakrájených na plátky
  • 1 snítka máty, čerstvé pouze listy
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 - 2 polévkové lžíce octa (volitelně)
    nebo 1 - 2 polévkové lžíce citrónové šťávy (volitelně)
  • 7 cherry rajčat nakrájených na poloviny nebo na čtvrtiny

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
485 kcal / 2027 kJ
Protein
21 g
Tuk
18 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5.95 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty