Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di sarde fresche, pulite, deliscate e a pezzi
- 100 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 15 g di uvetta passa, precedentemente ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 15 g di pinoli sgusciati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di cipolle a fettine sottili
- 200 g di sedano a tocchetti
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 25 g di capperi sotto sale, dissalati
- 400 g di pomodori pelati a pezzi
- 50 g di aceto di vino bianco
- 20 g di zucchero
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 24.6 g
- Tuk
- 18.3 g
Alternativní recepty
Funghi champignon ripieni
1h 5min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Sarde a beccafico
35min
Caponata di pesce spada e melanzane
1 godz. 30 min
Granita di gelsi
15 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Macco di fave messinesi con calamari
50 min
Polpette con le sarde
25 Min
Caponata alla catanese
1h
Panelle
1 Std. 25 Min
Linguine al nero di seppia
45 min
Pane siciliano
2h 45min