Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Wurst, geräuchert (z. B. Dürre), in Stücken
- 100 g Grammeln
- 1 ¼ TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zur Dekoration
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 2 - 3 TL Senf
- 250 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 500 g gekochte Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken, vom Vortag (siehe Tipp)
- 2 Eidotter
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 550 g Wasser und 2 EL für die Stärke
- ½ TL Kümmel, ganz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Speisestärke
- 4 - 6 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1772 kJ / 424 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Germknödel
1u.
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Semmelknödel
50min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Salzstangerl
1h 25min
Linzer Seidenknödel
50min
Eiernockerl
30 min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min