
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g Zwiebeln halbiert
- 1 Knoblauchzehe halbiert
- 20 g Butter etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Wurst, geräuchert (z. B. Dürre), in Stücken
- 100 g Grammeln
- 1 ¼ TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zur Dekoration
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 2 - 3 TL Senf
- 250 g Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 500 g gekochte Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken, vom Vortag (siehe Tipp)
- 2 Eidotter
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 550 g Wasser und 2 EL für die Stärke
- ½ TL Kümmel, ganz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Speisestärke
- 4 - 6 Zweiglein Thymian, frisch Blättchen abgezupft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 424 kcal / 1772 kJ
- Protein
- 14 g
- Tuk
- 26 g
- Sacharidy
- 34 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Grammelknödel
1h 30min
Punschkrapferl
1h 5min
Semmelknödel
50min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Mohnnudeln
1h 30min
Eiernockerl
30min
Bröselknödel
40min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min