Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g wody
- 300 g brukselki, świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
- 30 g masła
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- pieprz czarny, świeżo mielony, do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 804.9 kJ / 192.2 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 8.2 g
- Tuk
- 17.8 g
- Vláknina
- 4.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35min
Marchewka z kuminem
35min
Groszek po francusku
55 min
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min